CAR Invatamant Braila

Despre noi

Scurt istoric CAR Invatamant Braila

In Braila prima formatiune cooperatista a aparut in anul 1855 si se numea Societatea de economie, credit si ajutor ,,Infratirea’’.
In anul 1928, in baza legii 21/1924 , cu privire la persoanele juridice (asociatii si fundatii), ia fiinta in orasul Braila ‘’Banca Invatatorilor Braileni’’ cu 36 de membri. In anul 1937 avea 528 de membri. Membrii acestei asociatii erau numai salariati din invatamantul brailean.

Banca Invatatorului desfasura urmatoarele servicii pentru membrii sai :

  • capitalizarea si pastrarea economiilor
  • credit sub forma de avansuri pentru contul de salarii
  • imprumuturi pentru locuinte pe termen lung
  • imprumuturi pentru nevoi curente (nunti,decese)
  • ajutor pentru boala, accidente,infirmitate
  • ajutor medical pentru membri
  • economat pentru membri pensionari din invatamant si cei cu venituri mici .

CASA DE AJUTOR RECIPROC INVATAMANT BRAILA

Catre sfarsitul anului 1949, in baza decretului 358/ 18 august 1949, privind organizarea societatilor de ajutor reciproc, patrimoniul organizatiei ‘’Banca invatatorilor braileni’’, trece in patrimoniul statului. In acelasi timp numele organizatiei a fost schimbat in ‘’ CASA DE AJUTOR RECIPROC INVATAMANT BRAILA’’ nume folosit si in ziua de astazi.

Serviciile prestate au fost anulate, singurul serviciu ramas a fost imprumutul acordat din fondurile membrilor. Aceste fonduri au fost strict limitate la o mica parte, iar marimea imprumutului era de maxim 3 ori fondul social al membrului. Si in aceste conditii , C.A.R.-ul a ramas singurul suport pentru clasa mijlocie si saraca in timpul comunismului,castigand credibilitate in randul membrilor si urmand un curs ascendent in ciuda regimului totalitar.

C.A.R. Invatamant Braila a functionat in subordinea Sindicatului Invatamant Braila, pana in anul 1990 cand la Conferinta nationala, C.A.R.-urile au decis sa devina independente de orice organizatie politica sau de stat.

Dupa mai multi ani de eforturi C.A.R.-urile asociate in uniuni teritoriale si U.N.C.A.R.S.R., au reusit sa obtina adoptarea legii 122/1996, care insa nu satisface in totalitate nevoile C.A.R.-ului . Ulterior s-a modificat si completat cu legea 135/2003 si legea 186/2004.

Scopul casei de ajutor reciproc, institutie financiar nebancara, este sprijinirea si intrajutorarea fnanciara a membrilor sai.

Obiectul de activitate al CAR Invatamant Braila il constituie acordarea de imprumuturi membrilor sai cu dobanda care se reintoarce la fondul social al acestora, dupa deducerea cheltuielilor si constituirea fondurilor statutare.

Activitatea casei de ajutor reciproc este nonprofit.

In prezent C.A.R. Invatamant Braila este afiliata la UCAR Bucuresti, organizatie de reprezentare a caselor de ajutor reciproc la nivel judetean si de supraveghere a activitatii acestora impreuna cu Uniunea Nationala a C.A.R., denumita UNCARSR.

Calculator rate

Dobanda platita pe an:
Dobanda nominala:
DAE:
Rata lunara:
Dobanda total platita:
Total de plata:
Simularea are caracter informativ, pentru mai multe detalii va asteptam la sediul nostru din Braila si sucursalele din Gropeni, Baraganul, Tufesti si Insuratei
Contact Icon
CAR Invatamant Braila - imprumuturi rapide pentru membri | Devino membru CAR invatamant Braila si beneficiezi de imprumuturi rapide cu dobanda avantajoasa si fara comisiooane. - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles